Zrnková káva Indonesia Java No-08 300g

Kód: DK00050
10,20 € / ks 8,50 € bez DPH
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
22.11.2024
Možnosti doručenia
Pražená zrnková káva Indonesia Java No.08. - čokoláda a mandle Kávové zrná tejto lahodnej kávy sú starostlivo upravené metódou mokrého umytia, ktorá im vtisne bohatú a intenzívnu arómu, sprevádzanú tónmi čokolády a mandlí. Kávový zážitok z Indonesia Java No.08. čokoláda a mandle je nielen jedinečný, ale aj nezabudnuteľný. Nájdete v nej komplexnú chuť so širokou paletou čokoládových tónov, ktoré sa nádherne dopĺňajú s jemným nádychom mandlí a príjemnou kyselinkou. Táto káva vás prenesie priamo do srdca Indonézie. Indonesia Java No.08. čokoláda a mandle je ideálna voľba pre náročných milovníkov kávy, ktorí túžia po nezameniteľnom kávovom zážitku. Je vhodná na prípravu rôznych kávových variant, od intenzívneho espressa po jemné metódy ako je filtrovanie či prekvapkávanie. S touto kávou podporíte nielen svoje chuťové pohárky, ale aj kvalitných producentov z Indonézie

Detailné informácie

Podrobný popis

Pražená zrnková káva Indonesia Java No.08. - čokoláda a mandle

Kávová farma JAMPIT sa rozprestiera v malebných oblastiach sopečných kopcov a zelených lesov, nachádzajúcich sa vo výškach 1100 až 1600 metrov nad morom. Zbierka zrelých kávových zŕn prebieha od mája do septembra, keď príroda v plnej kráse kvitne. V priebehu tejto obdobia sa komunita pracovníkov rozrastá na približne 3000 jednotlivcov. Títo ľudia pochádzajú z okolitých dedín a venujú sa dočasnej práci na farme. Vďaka vynikajúcej kvalite produkcie a vysokým nárokom na kvalitu získavajú pracovníci odmeňovaní nad rámec miestnych minimálnych miezd. Toto ocenenie za ich úsilie prispieva k udržateľnej prosperite a spolupráci medzi farmou a miestnou komunitou. Chuťový profil tejto kávy je zaujímavým zladením čokoládových tónov so subtilným nádychom mandlí a jemnou príjemnou kyselinkou. Každý dúšok nám prináša jedinečný zážitok, ktorý sa rodí z oddanej starostlivosti o každú fázu výrobného procesu.

Mokrá metóda (washed)

Výroba tejto úchvatnej kávy je umocnená metódou, ktorá rezonuje s tradičnými postupmi. Mokrá metóda, známa aj ako metóda umytia, vyžaduje precízny postup. Po zbere sa odstráni vonkajšia šupka a časť dužiny, a potom nasleduje fermentácia, kedy sú zrná umiestnené do veľkých nádob s vodou. Po dôkladnom premytí sa zrná rozdelia podľa svojej hustoty - tie kvalitnejšie sa ponoria na dno, zatiaľ čo menej kvalitné sa preplavia na hladine. Následne nasleduje proces sušenia na slnku alebo v špeciálnych sušičkách. Táto metóda je náročná nielen na prácu, ale aj na zdroje - vyžaduje dostatok čistej vody, špecifické vybavenie na odstránenie dužiny a dokonca aj vytváranie vodných kanálov. Indonesia Java No.08 je zložená z 100% arabiky, zlatého štandardu v svete kávy. Dátum praženia: 8.8.2023

Odporúčaná príprava: (klik)

ODPORÚČANÁ PRÍPRAVA KÁVY: Espresso: Chutí najlepšie cez pákové, polo a plnoautomatické espresso kávovary Filter: Chutí najlepšie cez ESPRO, French press, Chemex, Aeropress, Moka, Džezva, Prekvapkávacie kávovary alebo ako Tradičná zalievaná káva Espresso

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Hmotnosť: 0.3 kg
Druh kávy: 100% Arabica
Forma kávy: zrnková
Hmotnosť: 300g
Chuť: čokoláda, mandle
Krajina pôvodu: Indonézia
Odroda: Typica
Región: Jáva, Indonézia
Spracovanie: washed

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Slovenský výrobca a dodávateľ kvalitnej kávy. Príbeh rodinnej firmy ATC sa začal písať v roku 1993 prevádzkou automatov na teplé a studené nápoje. Dnes je jednou z významných gastronomických spoločností na Slovensku aj v Čechách. S jej produktami a službami sa môžete stretnúť v kuchyniach, kaviarňach i obchodoch. 1. slovenská kávová plantáž: Svoje poznatky v oblasti kávy prehlbujeme aj vďaka pestovaniu a spracovaniu vlastnej kávy na pozemku El Colibrí v Kolumbii, kde úzko spolupracujeme s tímom špecialistov z Haciendy Supracafé. Praženie kávy: Zelenú kávu ako surovinu, či už pochádza z našej plantáže alebo nie, pred pražením i po ňom kontrolujeme, aby vyhovovala predpísaným kvalitatívnym i chuťovým normám. Poskytujeme praženie na zákazku i spoluprácu pri tvorbe vlastných kávových zmesí, či privátnych značiek. Predaj kávy: O kompletnú ponuku nášho obchodu, školenia, prezentácie a komunikáciu s vami, našimi zákazníkmi, sa stará tím kávových nadšencov zo spoločnosti ATC-JR, s.r.o. Dobrá káva: …je slovné spojenie, ktoré presne vystihuje cieľ, o ktorý sa usilujeme našou prácou.