Zrnková káva Costa Rica Tarrazu No-06 300g
Kód: DK00049Podrobný popis
Pražená zrnková káva Costa Rica Tarrazú No.06 300g - Čokoláda, oriešky, kôstkové ovocie
Kostarická káva: Tradícia a inovácia Káva je neoddeliteľnou súčasťou kostarickej kultúry. Pestovanie kávy siaha v krajine až do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, že ideálne klimatické a pôdne podmienky sú ideálne pre pestovanie tejto plodiny. V 19. storočí sa produkcia kávy v Kostarike naplno rozbehla. Vláda podporovala pestovanie kávy a poskytovala farmárom výhodné podmienky. Vďaka tomu sa Kostarika stala významným exportérom kávy. Kostarická káva je známa svojou jemnou chuťou s ovocnou aciditou a jemnými čokoládovými tónmi. V poslednej dekáde sa však mnohí pestovatelia kávy v Kostarike snažia produkovať ešte kvalitnejšie kávy. Experimentujú s rôznymi spôsobmi pestovania a spracovania kávy, aby získali jedinečné a častokrát až zvláštne chuťové profily. Tarrazú: Kráľovstvo kávy Územie Tarrazú v oblasti San José nachádzajúce sa na juhu krajiny je najvýznamnejšou kávovou oblasťou v Kostarike. Pestuje sa tu káva v nadmorskej výške 1400 - 1500 m. Vulkanická pôda ponúka vhodné podmienky k jej rastu a klíma pomáha k dosiahnutiu vysokej kvality kávy. Kávové plantáže v Tarrazú Kávové plantáže v Tarrazú sú roztrúsené po horských svahoch. Pestovatelia kávy pracujú tvrdo, aby získali čo najlepšiu úrodu. Káva sa zbiera ručne a následne sa spracováva rôznymi spôsobmi. Kostarická káva: Kúpte si kúsok histórie Kávové zrná z Kostariky sú ideálne pre milovníkov kávy, ktorí oceňujú jej jemnú chuť a kvalitu. Skúste si dať šálku kávy z Kostariky a presvedčte sa sami, prečo je táto káva tak obľúbená po celom svete.Mokrá metóda (washed)
Výroba tejto úchvatnej kávy je umocnená metódou, ktorá rezonuje s tradičnými postupmi. Mokrá metóda, známa aj ako metóda umytia, vyžaduje precízny postup. Po zbere sa odstráni vonkajšia šupka a časť dužiny, a potom nasleduje fermentácia, kedy sú zrná umiestnené do veľkých nádob s vodou. Po dôkladnom premytí sa zrná rozdelia podľa svojej hustoty - tie kvalitnejšie sa ponoria na dno, zatiaľ čo menej kvalitné sa preplavia na hladine. Následne nasleduje proces sušenia na slnku alebo v špeciálnych sušičkách. Táto metóda je náročná nielen na prácu, ale aj na zdroje - vyžaduje dostatok čistej vody, špecifické vybavenie na odstránenie dužiny a dokonca aj vytváranie vodných kanálov. Costa Rica Tarrazu No.06 je zložená z 100% arabiky, zlatého štandardu v svete kávy. Dátum praženia: 17.7.2023Odporúčaná príprava: (klik)
SKÓRE SCA: (klik)
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 0.3 kg |
Druh kávy: | 100% Arabica |
Forma kávy: | zrnková |
Hmotnosť: | 300g |
Chuť: | čokoláda, oriešky, kôstkové ovocie |
Krajina pôvodu: | Kostarika |
Odroda: | Caturra, Catuai |
Región: | Tarrazú, Kostarika |
Spracovanie: | washed |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Slovenský výrobca a dodávateľ kvalitnej kávy. Príbeh rodinnej firmy ATC sa začal písať v roku 1993 prevádzkou automatov na teplé a studené nápoje. Dnes je jednou z významných gastronomických spoločností na Slovensku aj v Čechách. S jej produktami a službami sa môžete stretnúť v kuchyniach, kaviarňach i obchodoch. 1. slovenská kávová plantáž: Svoje poznatky v oblasti kávy prehlbujeme aj vďaka pestovaniu a spracovaniu vlastnej kávy na pozemku El Colibrí v Kolumbii, kde úzko spolupracujeme s tímom špecialistov z Haciendy Supracafé. Praženie kávy: Zelenú kávu ako surovinu, či už pochádza z našej plantáže alebo nie, pred pražením i po ňom kontrolujeme, aby vyhovovala predpísaným kvalitatívnym i chuťovým normám. Poskytujeme praženie na zákazku i spoluprácu pri tvorbe vlastných kávových zmesí, či privátnych značiek. Predaj kávy: O kompletnú ponuku nášho obchodu, školenia, prezentácie a komunikáciu s vami, našimi zákazníkmi, sa stará tím kávových nadšencov zo spoločnosti ATC-JR, s.r.o. Dobrá káva: …je slovné spojenie, ktoré presne vystihuje cieľ, o ktorý sa usilujeme našou prácou.