Chalva slnečnicová, vanilková 270g

Kód: 18136
Novinka
Značka: TRISTAR
2,29 € / ks 1,91 € bez DPH
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
22.11.2024
Možnosti doručenia

Slnečnicová chalva s vanilkovou príchuťou Zolotoi Vek je tradičný ukrajinský dezert vyrobený z pražených slnečnicových semienok, medu a cukrového sirupu. Vyniká vysokým obsahom bielkovín, zdravých tukov a vitamínu B1. Možno ju konzumovať samostatne alebo použiť ako ingredienciu do rôznych receptov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Sladká pochúťka: Tradícia a chuť v každom súste

Chalva je obľúbená cukrovinka s bohatou históriou siahajúcou až do čias starovekých Sumerov. Táto konkrétna pochádza z Ukrajiny, kde sa vyrába podľa tradičných receptúr. Na rozdiel od bežnejšej sezamovej varianty, ukrajinská chalva využíva slnečnicové semienka, čo jej dodáva jedinečnú chuť a textúru.

Výrobný proces zahŕňa mletie pražených slnečnicových semienok a ich zmiešanie s medom alebo cukrovým sirupom. Táto zmes sa potom zahrieva a formuje do charakteristického tvaru. Výsledkom je lahodný dezert, ktorý v sebe spája tradíciu s modernými chuťovými vychytávkami.

Tip: Skúste chalvu nakrájať na tenké plátky a podávať ju s horúcou kávou alebo čajom. Kontrast teplého nápoja a jemnej sladkosti chalvy vytvára príjemný chuťový zážitok.

Výživové hodnoty a zdravotné benefity

Slnečnicová chalva nie je len chutná, ale aj výživovo hodnotná. Obsahuje vysoký podiel

  • Bielkovín (14,3g na 100g)
  • Zdravých tukov (41,1g na 100g)
  • Je tiež významným zdrojom vitamínu B1, ktorý je dôležitý pre správne fungovanie nervového systému a metabolizmus
  • Okrem toho obsahuje aj menšie množstvá vitamínov B2 a B12

Vďaka použitiu slnečnicových semienok je chalva bohatá na antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi.

Využitie v kuchyni a servírovanie

Chalva je všestranná pochúťka, ktorú možno využiť mnohorakými spôsobmi. Tradične sa konzumuje samostatne ako dezert alebo sladké občerstvenie k čaju či káve. Môžete ju však tiež použiť ako ingredienciu do rôznych receptov.

Skúste ju rozdrobiť a pridať do cesta na sušienky alebo koláče pre jedinečnú chuť a textúru. Chalva sa výborne hodí aj ako posýpka na zmrzlinu alebo jogurt. Pre netradičné spojenie sladkého a slaného ju môžete nakrájať na kocky a pridať do šalátu s rukolou a grilovaným syrom halloumi.

Zloženie:

  • Pražené jadrá slnečnice 53,8%, cukor, škrobový sirup kukurica, extrakt koreňa krasovlasu, vanilín, extrakt vanilky. Môže obsahovať stopy arašidov a sézamu.

Skladovanie:

Skladujte na suchom mieste, pri teplote do 18 ± 3 ° C a maximálnej vlhkosti vzduchu 70%. Chráňte pred priamymi slnečnými lúčmi.<br>Krajina pôvodu: Ukrajina<br>Hmotnosť: 270g

Výživová hodnota na 100g:

  • Energetická hodnota na 2355 kJ/576 kcal
  • Tuky 38,8 g (toho nasýtené mastné kyseliny 3,73g)
  • Sacharidy 37,4 g (z toho cukry 27,7g)
  • Bielkoviny 13,5 g
  • Soľ 0,16 g

Náš názor

Výrobca ukrajinskej Chalvy dôsledne dodržiava starý recept, preto táto chalva nie je presladená a sústa sa príjemne rozplývajú na jazyku. U kutilov môžme z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že je takmer “návyková”. Kto ju raz ochutnal, chce ju zas. Na tanieri nevydrží veľmi dlho a vždy si radi otvoríte k vašej sieste ďalšiu. V porovnaní s čokoládou, či inými cukrovinkami má neporovnateľne lepšie výživové hodnoty a tiež je cenovo výhodnejšia.

Dodatočné parametre

Kategória: Potravinové doplnky
Hmotnosť: 0.27 kg
*VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: na 100g
Bielkoviny: 14,3 g
Požadované vlastnosti: Veganské, Bezlepkové
Sacharidy: 37,4 g
Soľ: 0,16 g
Tuk: 41,1 g
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
P Avatar autora | 17.11.2024
Tento produkt sa ani nedá porovnať s tým, čo sa nazýva halva v obchodoch! Je super. Jemná orieškovo-vanilková príchuť, sa krásne rozplýva na jazyku. Krásne vymiešané dohromady. Ak si zoberiem, že cena je niečo cez 2 eurá za 270g! Je to asi najlepšia cena v pomere hmotnosť/cena na trhu vôbec. Neprekonateľné. Zbožňujeme ju celá rodina. Jediný nedostatok je snáď len ten, že chcete ďalšiu a ďalšiu :o) fakt sa jej neviem dojesť.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: